Darren Shan: A sötétség vadászai

Darren Shan Vámpír könyvek sorozatának 7. kötete.

A történet:

Darren, Mr Crepsley és Vancha elhagyják a hegyet, hogy megkeressék a Vérszipolyok Urát. Útjuk először Lady Evannához vezet, a furcsa boszorkányhoz. Értékes információkkal gazdagodva indulnak tovább, immár Evannával együtt a Rémségek cirkuszába. Újra belekóstolhat Darren a cirkuszi életbe, és láthatja rég nem látott barátait. Azonban egy percre se feledhetik el, hogy a küldetésük a legfontosabb, hiszen ezen áll vagy bukik az egész vámpírvilág sorsa.

A véleményem:

Nem csak Darren-nek volt felüdülés, hogy kijuthat végre a hegyből, hanem nekem is. Szinte én is éreztem a friss levegőt, és a szabadság érzését.
A Lady Evannához tartó út ugyan nem volt különösen izgalmakkal teli, mégis nagy örömmel olvastam azt a részt. Jó volt újra civilizált világban látni Darren-éket. Vancha is kedvenc szereplőm lett (ebben a sorozatban nagyon sok kedvencem lett). Vicces a különcködése és az életvitele:)
Lady Evanna furcsa, nem sikerült megkedvelnem. Valamint az is furcsa, hogy egyszer félnek tőle Mr Crepsley-ék (sőt egyenesen rettegnek tőle), máskor pedig cukkolják és ugratják, miközben pontosan tudják, hogy mennyire hirtelen haragú és sértődékeny és, hogy olyankor mikre képes.
De a legjobban mégis az tetszett benne, hogy végre újra a Rémségek cirkusza a helyszín. Nagyon örültem, hogy újra olvashattam erről a különleges cirkuszról főleg Evráról. 
Mint ahogy megszokhattuk már, a történet vége itt is tartogat meglepetést. Szokás szerint meghökkentőre és élménydúsra sikeredett a befejezés.

Értékelés: 5/5

Darren Shan: A vámpír herceg

Darren Shan Vámpír könyvek sorozatának 6. kötete.

A történet:

Darren elszökött az Avatási Próbák után. A vámpírok nagy erőkkel keresik őt, miközben ő egy farkas falkával él. Ők védelmezik, ők segítik a gyógyulásban. De Darren súlyos titoknak lett szem- és fültanúja. Nem várhat a dolog. Vissza kell mennie a Vámpírok Hegyébe figyelmeztetni a többieket. Rajta múlhat a vámpírok jövője.
Darren hát összeszedi a bátorságát, és visszamegy a hegybe. Maga mellé kell állítani a hercegeket, mert ha nem hisznek neki, Darren-re vár a Halál Terme.

A véleményem:

Viszonylag hosszú az a rész, amit a farkasok társaságában tölt. Egy kicsit már unalmasnak is találtam. Hozzá vagyok már szokva a történet gyors folyására, pörgésére, ehhez képest itt mintha megállt volna az idő. 
A Vámpírok Hegyét, mint helyszínt is már untam, vágytam volna valami más helyszínre. 
Mikor végre odaért a hegyre, akkor kezdődtek az izgalmak. A bejutási terv nagyon jó volt, főleg a Hercegek Termében játszódó jelenetek. De a legjobban mégis az tetszett, amikor koppantak egy kicsit a vámpírok, miután kihallgatták azt a bizonyos Árulót. Egy kissé ironikus rész, de nagyon bele tudtam élni magam. Szinte én is koppantam egyet a vámpírokkal együtt.
A harc a vérszipolyokkal leginkább öldöklésből állt, de érdekes volt közben Darren gondolatait olvasni.
Itt is meghalt és megsebesült pár kedvenc szereplőm nagy bánatomra, de a történet folytatódik tovább nélkülük. Az izgalmas részek még csak most következnek, pedig eddig se volt hiány belőlük:)

Értékelés: 5/5

Darren Shan: A halál próbái

Darren Shan Vámpír könyvek sorozatának 5. kötete.

A történet:

Darren-nek azért, hogy a vámpírok elfogadják ki kell állnia az Avatási Próbákat. Ezek a próbák életre-halálra mennek: A vámpír vagy sikeresen teljesíti vagy pedig elbukik és meghal (ha nem a próba közben, akkor várják őt a Halál Termében felállított nyársak). Darren nyakába nagy teher szakad. Félvámpírként kell túlélnie a teljes vámpírnak is kihívást jelentő feladatokat. A próbák nehezek, embert próbálóak és rettenetesen veszélyesek. 

A véleményem:

Itt már végre Darren kezd felnőni. Eddig leginkább ostoba, de legtöbbször gyerekes fiú volt. Most végre felnőtt. Habár termete és magassága nem ezt mutatja a benne lévő vámpírvér miatt, de a lelke megedződött, végre férfivá érett. 
A próbák érdekesek voltak. Sokkal jobban tetszett most második olvasásra, mint először. Örültem, hogy jobban megismerhettem a Vámpírok Hegyét, rejtélyes kamráit.
Volt egy végkifejlet, amire végig vártam, aztán pedig koppantam egy hatalmasat. Hát nem úgy lett vége, ahogy "lennie kellett volna":)) De nincs ezzel a befejezéssel semmi gond, de azért boldogabb vége is lehetett volna. Több szempontból se ezt vártam, mindenesetre meglepődtem, ami nem baj. Egyik kedvenc szereplőm sajnos meghalt, de a történet nagyon izgalmasan zárult. Kíváncsian várom a folytatást.

Értékelés: 5/5

Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Darren Shan Vámpír könyvek sorozatának 4. része.

A történet:

6 évet ugrunk a történetben. Darren 8 évet öregedett a félvámpírrá válása óta, azonban a teste valójában csak másfél évet. Nagyon bántja ez a helyzet, főleg azért mert legjobb barátja Evra mindeközben felnőtt férfivá cseperedett. De nem ér rá ezzel foglalkozni ugyanis indulnak Mr. Crepsely-vel a Vámpírok Hegyébe a Vámpírtanács elé.
Az út hosszú és viszontagságos. Gyalog, cipő és mindenféle felszerelés nélkül kell megtenni az utat. Útközben találkoznak egy barátságos farkas családdal és Gavner Purl vámpírtábornokkal, így együtt folytatják az utat. Titokzatos vámpírgyilkosság és egy halott vérszipoly nyomaival találkoznak az útjuk során. Azonban nem érnek rá velük foglalkozni, hiszen vár a Vámpírtanács.
Darren hamar megszokja a Vámpírok Hegyében a mindennapokat, megismerkedik sok vámpírral. Azonban azt senki se tudja hogy a Vámpírhercegek mit fognak ahhoz szólni, hogy Darren ilyen fiatalon lett vámpír, ugyanis a törvények ezt tiltják.

A véleményem:

Darren soha nem tanul a hibáiból. Erre jó példa az Arrával való találkozás és vakmerő viselkedése. 
De nem baj, így szeretjük. További kedvenc szereplőm Harkat a törpe népség egyik tagja akiről kiderül, hogy tud beszélni és súlyos üzenet átadója. 
Maga az út a Vámpírok Hegye felé nagyon izgalmas volt, sok-sok történéssel és váratlan fordulattal. Olvastatja magát, és  úgy fejeződik be, hogy az ember már alig várja, hogy a következő kötetet a kezébe vegye. Egyre többet tudunk meg a vámpírok és vérszipolyok világáról és képbe kerül egy titokzatos kő, a Vérkő is. Ennek még nagy jelentősége lesz a folytatás szempontjából.
Egyébként élveztem, kellemes kikapcsolódást nyújtott.

Értékelés: 5/5

Darren Shan: A vérszipoly

Darren Shan Vámpír könyvek sorozatának 3. része.

A történet:

Darren, Mr. Crepsley és Evra elhagyják a Rémségek cirkuszát és útnak indulnak egy város felé. Egyik fiú se tudja, hogy miért jöttek ide és hogy meddig maradnak. Mr. Crepsley nagyon keveset van velük, legtöbbször nem is találkoznak vele, se éjjel, se hajnalban. Így a két fiú együtt járja a várost, barátkoznak, vásárolnak, élményeket gyűjtenek. De Mr. Crepsley egyre furcsábban viselkedik. Amikor a híradóból értesülnek, hogy 6 holttestet találtak a városban és egyikben se volt egy csepp vér sem, gyanújuk rögtön rá vetődik. Vajon ez áll a rejtélyes kimaradások mögött? Innentől kezdve éjjeleken át követik, figyelik minden mozzanatát addig, amíg nem találkoznak az igazi veszéllyel, ami egy vérszipoly személyében tör rájuk.

A szereplők:

Annyira bírom Darren észjárását, annak ellenére, hogy egy csomó butaságot elhisz és hibás következtetésekre jut.:) Ketten Evrával nagyon jó csapatot alkotnak. Nem is bántam, hogy Mr. Crepsley-nek nem jutott túl sok szerep a történet elején. 
Darren szerelmes lesz, ami azért is vicces mert a csaj annyira idegesítő. De mint azt megszokhattuk hősiesen kiáll a barátaiért és megküzd a gonosszal, még akkor is ha az egy titokzatos, őrült vérszipolyt jelent. 

A vérszipoly, Murlough még Debbie-nél a barátnőnél is idegesítőbb. Jaj néha meg annyira gyerekes és hihetetlen, hogy beveszi mindazt, amit Darren mond neki. De hát ez a dolga egy őrültnek nem?

A véleményem:

Szokás szerint zseniális. A történet nagyon ötletes, izgalmas. Mr. Crepsley-nek megismerhetjük az érzelmesebb oldalát is. 
Amikor először olvastam határozottan félelmetesebbnek gondoltam, most nem tartottam annak. Inkább viccesnek és eseménydúsnak.
Az biztos, hogy hozza a színvonalat és továbbra is nagy kedvencem a sorozat.

Értékelés: 5/5

Darren Shan: A vámpír inasa

Nem csak, hogy hozta a Rémségek cirkusza színvonalát, de felül is múlta. 
Üdvözlök mindenkit újra Darren Shan világában!

A történet:

Darren és Mr. Crepsley csatlakoznak a Rémségek cirkuszához. Ezer teendő akad, így Darren sosem unatkozik. Nappal segít barátjának Evrának és minden egyéb, a cirkusz körüli teendőben részt vesz, éjjelente pedig Mr. Crepsley-től tanulja a vámpírság csínját-bínját. Idő közben megismerkednek egy helybeli fiúval Sam-mel is, akivel barátságot kötnek. Megjelenik Mr Tiny, a titokzatos férfi, akitől mindenki retteg, és hozza magával a kis csuklyás törpéit, akik személy szerint nagy kedvenceim (főleg a filmben).
Mr Tiny felbukkanása felkavarja a tábor életét, Darren életét pedig Sam, de leginkább R. V. teszi kockára.

A szereplők:

Darren továbbra is eléggé felelőtlen. Néha azért mérges vagyok rá, mert annyira nyilvánvaló, hogy hülyeséget csinál és következményei lesznek és mégis megteszi. De továbbra is hősies és kiáll a barátaiért. Küzd a vér iránti undorával, de ezzel a saját életét is kockára teszi.

Mr. Crepsley nem kap annyi szerepet, mint az előző kötetben. Persze ott van, meg egyengeti Darren útját, de leginkább teszi a saját dolgát. Azt viszont sajnálom, hogy Madame Octa nagyon kevés szerepet kapott.

Sam eleinte borzasztóan idegesített, később pedig már azért nem, mert kevés volt a szemtől-szembe párbeszéd:))) Ennek ellenére sajnáltam ami  történt vele.

R. V. az első pillanattól nem szimpatikus, úúúgy tudtam, hogy miatta lesznek balhék.

A véleményem:

Érdekes, izgalmas, letehetetlen, olvastatja magát. 
Egy szuszra ki tudnám olvasni, egy percet sem unatkoztam közben:)
Helyenként félelmetes, és váratlan fordulatokkal teli. 
Nagy örömömre a cselekmény a cirkuszban játszódik, ami az első rész óta nagy kedvencem. 
A vége kifejezetten izgalmas, volt olyan oldal, ahol csak minden második sort olvastam el, hogy minél előbb megtudjam, hogy mi lesz a befejezés:)
Várom a folytatást!

Értékelés: 5/5

Darren Shan: Rémségek cirkusza

Ha túl elfogult lennék Darren Shan iránt, akkor az azért van, mert nagyon imádom:)))

A történet:

Darren egy átlagos tizennégy éves fiú. Suliba jár, jól focizik, sok barátja van, szerető családja. Idilli élete egy szórólap felbukkanása után változik meg. Ugyanis a városba érkezik a Rémségek cirkusza. Mindenki nagyon kíváncsi lesz, azonban lévén, hogy illegális dologról van szó, csak szünetekben összebújva, suttogva tudja beszélgetni róla a barátaival. A cirkuszban mutáns emberek lépnek fel, mutogatják különleges képességeiket. Darren és barátja, Steve nem tud ellenállni a kísértésnek és titokban elmennek egy előadásra. A fellépők között van Mr. Crepsley a vámpír és a veszélyes pókja Madame Octa. Darren az előadás után ellopja a pókot. A bonyodalmak itt kezdődnek...

A szereplők:

Darren nagy kedvencem. Egy kis éretlen kisfiú aki nagynak akarja mutatni magát, ezért belemegy veszélyes dolgokba is. Nagy hülyeségeket tud csinálni, egyszerűen meggondolatlan. Azonban amikor igazán bajba van, helyén van az esze. Belátja, hogy hibázott és próbálja helyre tenni a dolgokat: akár úgy is, hogy ezzel magának okoz kellemetlenséget - de még milyent:)
Nagyon tetszik ahogy küzd saját maga, Mr. Crepsley és a vámpírság ellen. 

Mr Crepsley sokáig nem volt szimpatikus, de ahogy egyre tovább haladtam a történetben, egyre jobban megkedveltem. Valljuk be, elég sajátságos humora van:) Lát valamit Darrenben, ami miatt maga mellé fogadja (vagy kényszeríti). Mindenesetre kellemes csalódás a kezdeti szerepéhez képest.

Steve az első perctől nem szimpatikus, de az író így is akarja beállítani. Valahogy itt is Darren a kis vak, aki nem látja a figyelmeztető jeleket.

A véleményem:

Lévén, hogy kedvenc sorozatom, semmi rosszat nem tudok mondani róla.
Olvastatja magát, izgalmas, annyira gördülékeny, de közben meghökkentő. Mindig történik valami, ami miatt meg lehet lepődni:) 
A cirkusz ötlete zseniális, a kedvenc részeim közé tartozott az előadás maga, és a Madame Octás részek.
Megnéztem a filmet is, ami egy kicsit belezavart, mert eléggé eltér a könyvtől. Bár jó a film, a szereplőleosztással nem vagyok megelégedve. Mindenesetre egyszer mindenki nézze meg, mert egyébként izgalmas és sokkal viccesebb, mint a könyv:) Jó kis jelenetek vannak benne:)

Értékelés: 5/5

"Magical Template" designed by Blogger Buster