Alma Katsu: Halhatatlan

Az első meglepi a könyvvel kapcsolatban akkor ért, amikor megláttam, hogy keménytáblás. Ennek módfelett örültem, hiányolom mostanában a szép, igényes keménytáblás könyveket. Nem számítottam az Agavétól kemény borítóra, de nagyon örülök neki.

A fülszöveg:

"Dr. Luke Findley egy újabb unalmas éjszakára számít, amikor elkezdi szokásos éjszakai műszakját St. Andrew kisvárosának kórházában. Azonban amint találkozik Lanore McIlvrae-vel a sürgősségi osztályon - aki sérülései ellenére egy gyilkosság gyanúsítottja -, azonnal megváltozik az élete. Pár órával később már a kanadai határ felé tart vele, tudva, hogy ezentúl soha semmi nem lesz olyan, mint régen. Lanore McIlvrae senkire nem hasonlít, akit Luke valaha ismert. A nő története a szerelemről és az árulásról szól. Szerelemről és árulásról, amire nincs hatással az idő, mivel számára az örökkévaló. Az élete az 1800-as években kezdődött, és a kétszáz év során, amit a Földön töltött, mind az erőszak, mind a testi gyönyörök megkísértették, de ő végig hű maradt élete nagy szerelméhez. Egészen mostanáig. Alma Katsu nagy kritikai visszhangot kiváltó műve lenyűgöző, különböző századokon és kontinenseken átívelő, izgalmas és misztikummal teli regény. Felejthetetlen történet a viszonzatlan szerelemről, ami nem csak megerősíti és nagy tettekre sarkallja az embert, de el is vakítja és akár a teljes pusztulásba is vezetheti."

Véleményem:

EGYSZERŰEN Z S E N I Á L I S!!! Lehet, hogy korai még ilyent mondani, de a top 5 2013-as legeslegkedvencebb olvasmányaim között kipárnázott helye van az biztos. Ettől a könyvtől egy másodpercre se vagyok hajlandó megválni. Teljesen el vagyok ámulva, mert ízig-vérig fedezi az ízlésemet, mintha nekem lett volna írva. Tényleg nagyon kevés olyan könyv van, amit ennyire magaménak érzek.Imádom a 17- 19. században játszódó könyveket, amiket átsző egy kis enyhe fantasy vonal. Ebben a könyvben minden benne van amit én egy könyvben keresek: megfelelő korszak, szerelmi és fantasy szál, valami gonosz cselszövés, ami csak a legvégén derül ki na és persze a teljesen valósághűen kialakított karakterek.

A szereplők zseniálisak. Annyira jó karakterek, mindenki de mindenki, teljesen jól felépítettek, logikusak és nagyon jók. 
Lanore azonnal kedvencem lett, végig izgultam érte és szorítottam neki. Annyira szerethető és lelkiismeretes, és nagyon bele tudtam élni magam a helyzetébe. Még a naivsága is jól áll neki. Imádtam a szülőfalujában játszódó jeleneteket, pedig a bostoni részek is nagyon jó voltak, de nekem még is az egész könyvből az első, a faluban töltött részek lettek a kedvenceim. 
Jonathan nem egy jó és egyszerű ember, de őt meg azért nem lehet nem szeretni, mert Lanore annyira imádja és egyszerűen nem képes őt annak látni, ami. Emiatt én sem tudtam őrá rosszként tekinteni, mert annyira máshogy látta őt Lanore és vele együtt én is. 
Aki mégis a legzseniálisabb karakter az egész könyvben az Adair. Akármi is lett a végén, egyszerűen hihetetlenül jól felépített karakter. Okos, ravasz, uralkodó, néha kegyetlen, de mégis csak ő menti meg Lanny-t, ő fogadja be és vezeti be egy új, felvilágosult világ rejtelmeibe. Megosztja vele az ágyát, a titkait, talán még a szerelmét is. Annyira jó abban ami az ő szerepe ebben a könyvben és őt meg az írónő zseniális fantáziája és a megelevenítése miatt nem lehet nem szeretni. 

Maga a történet is hihetetlenül izgalmas. A könyvet alig bírtam letenni, mikor tudtam, hogy nem lenne szabad olvasnom is piszkált, hogy folytassam.
Az egész könyv végigköveti Lanore fejlődését, gondolatait és benyomásait. Ahogy a kis naiv falusi lányból nagyvilági hölgy lesz. A falusi lány, aki a szülei akarata szerint élt, de mindig is vágyott függetlenségre amit Bostonba kapott meg Adair jóvoltából. Az más kérdés, hogy Adair magához láncolta, de erre ő is csak később jött rá. 
A jelenbeli jelenetek sem voltak rosszak, bár én mindig nagyon vártam már, hogy újra Lanny és Adair történetét olvashassam. 
Nem tudnék rosszat mondani erről a könyvről. Talán egyet mégis: a befejezés. Én vagy elbambultam vagy nem tudom, de már csak azt vettem észre, hogy pörögnek az események egyszer csak kiderül Adair titka én meg csak lesek hogy miii ez meg hogy jön ide. De aztán felvettem a ritmust, amivel bajom volt az a jelenbeli jelenetek befejezése. Annyira pörgött akkor már a könyv, meg az agyam is tudni akartam a végét, hogy olyan volt, mintha egy hatalmas falnak ütköztem volna. Olyan villámgyorsan befejeződött, hogy még fel se ocsúdtam belőle. Nekem még lett volna pár kérdésem néhány dologgal kapcsolatban.
A könyv magyar vonatkozását megmosolyogtam:)

Mindenkinek ajánlom, olvassátok el mert óriási jó ez a könyv!!

Értékelésem: 5*

Oldalszám: 464
Kiadó: Agave Kiadó
Kedvenc jelenet: MINDEN
Kedvenc karakter: Lanny, Adair
Legrosszabb jelenet: ilyen még véletlenül se volt, minden sorát imádtam
Nem szimpatikus karakter: -


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster