Miért jó a Molyajándékozás?

A kérdés persze feltehető úgy is, miért jó ajándékozni? Hát erre egész eddig egyszerűen az volt a válaszom, hogy azért, mert ha én adok akkor később kapni is fogok. De aztán valami megváltozott. Talán én nőttem fel? Rájöttem, hogy adni nem azért jó, mert akkor vissza is kapok valamit. A másik ember öröméért jó adni. Látni, ahogy a szeme felcsillan, a szája mosolyra húzódik és 2 nagy puszival meg egy hatalmas öleléssel köszöni meg, hogy rá gondoltál. Azért jó adni, mert ezzel fejezed ki a legegyszerűbben, hogy szereted a másikat, hogy ő fontos neked.
A molyos ajándékozás egy kicsit ugyan kevésbé személyes, de a lényege ugyanez. Lepjünk meg valakit egy olyan könyvvel, aminek örül. Ez több szempontból is nagyon izgalmas: Egyrészt várod, hogy kit kapsz, már legszívesebben kutatnál a kívánságlistáján (hiszen egy 15-20 könyvből álló kis lista rendelkezésedre áll, hogy tudjál miből választani). Aztán persze jöhet a tanakodás, hogy akkor most melyik könyvet is válaszd. Higgyétek el, nem egyszerű a választás. Mert az ember lánya/fia olyant szeretne adni, amit a másik a legjobban vár, de ezt bizony nem mindig egyszerű kiválasztani. Ilyenkor jön a kedvenc könyvek, legutóbbi olvasások végigböngészése. Miután megvan a tökéletes választás, már gyorsan követik egymást az események: megrendelni, elmenni a könyvesboltba átvenni, majd gyönyörködni benne és tanakodni. Na igen tanakodni. Ugyanis a hazafelé úton bele-bele pislantva rájön az ember, hogy bizony ez a könyv kell neki is. És itt jön a nagy kérdés! Megtartsam vagy ne tartsam? Végül is már 2 kattintással újra meg lehet rendelni, vagy gyorsan visszaszaladni a könyvesboltba egy második példányért. Na de miután sikerült eldönteni, hogy azért mégse illendő megtartani az ajándékkönyvet jön az újabb dilemma. Milyen kis aprósággal lepjem meg még a könyvön kívül a húzottamat? Könyvjelzővel vagy csináljak valami kis jópofa dolgot? Na igen, ilyenkor előnyben van akinek van egy kis kézügyessége. De aztán hamar ez a probléma is megoldódik, aztán nincs is más hátra mint a csomag összeállítása, kis masnis karácsonyi csomagolópapírba bújtatása és szélnek eresztése (akarom mondani feladás a postán). Egy pár nap múlva pedig várni a visszajelzést a meglepett személytől.
Hát nem izgalmas? Ne is mondjátok hogy nem! Annyi izgalmat rejt magába ez a kis apró gesztus. Közben pedig mindenkinek megjön a kedve az ajándékozáshoz, és már alig várja, hogy a családjának, barátainak is készítsen valami kis apróságot, vagy meglepje valamivel őket amire nagyon vágynak.
Na ezért érdemes részt venni ezeken az eseményeken. Anyagiak szempontjából nem egy olyan egetrengető összeg, amit ne tudna bárki félretenni. 1500-2500 Ft-ért már nagyon jó kis könyveket lehet venni, a díszítés, csomagolás max 200 Ft, a posta pedig kb 500Ft. 3000 Ft-ból kényelmesen összeállítja az ember a kis meglepi csomagot. 
Na és arról nem is szóltam, hogy bizony ez az ajándékozás nem egyoldalú. Aki ad, az kap is. Szintén egy "ismeretlen" molytól. Aki ugyanúgy végigéli ezeket az izgalmakat és töri a kis fejét, hogy most akkor mit és hogyan csináljon, hogy ti a legjobban áhított ajándékot kapjátok.
Aki kedvet kapott egy kis ajándékozásra az bátran jelentkezzen ezekre az eseményekre, hiszen annyi öröm és boldogság éri közben az embert. Jó adni és látni a másik örömét. 
A karácsonyiról azonban már sajnos lemaradtatok, de ne búsuljon senki már jó előre meghirdették a molyon a húsvéti ajándékozást, hogy senki se maradjon le róla:) 
Ajándékozásra fel!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster