Rupáner-Gallé Margó: Malom a tóparton

A könyv ugyanolyan könnyed, nyári olvasmány, mint az első részek. És én pont ezért szeretem őket. Egy egyszerű könyv könnyed stílussal, még is letehetetlen.

A fülszöveg:

"Az éjszaka kellős közepén hangosan dörömbölnek a Márai-kastély kapuján. A csendháborítót Vikor Annának hívják. A középső Márai lánynak, Izadórának a legjobb barátnője volt, mielőtt az élet elválasztotta volna egymástól a kastélyban élő elkényeztetett kisasszonyt és három évvel fiatalabb rajongóját. Anna a kilátástalan nyomorból menekült egy rossz házasságba, melynek most drámai körülmények között véget kellett vetnie.
A szép Izadórát emlékek sokasága rohanja meg, s közülük van egy, melynek akár örülhetne is, ha merne: annak idején egy családi katasztrófa nemcsak Annát hozta a Kristályhegyre, hanem Vikor Dávidot, a lány lobogó hajú és lobogó lelkű szőke fivérét is, az egyetlen fiút Izadóra életében, aki iránt sosem tudott olyan közömbös lenni, mint ahogy annak idején mutatta..."

Véleményem:

A két lány, Izadóra és Dália valahogy sosem lett kedvencem, pedig a róluk szóló könyvek is nagyon tetszettek. A Malom a tóparton Izadóra könyve, ahol a megtudunk a múltjáról is egysmást. Írtam, hogy nem lett kedvencem, de azért nem tudtam úgy tekinteni rá, mint az első kötetben. Jó volt megismerni bensőségesebben az énjét, és látni, hogy tényleg sokat változott. Nagyon bírom a 4 nőt, Dália, Izadóra, Arlene és Betti igazi egyéniségek együtt pedig verhetetlenek. Igazán jó olvasni ahogy ők közösen tevékenykednek:)
Viktor Dávid és húga Anna új szereplőkként kerültek a sorozatba. Először feladták a leckét a lányoknak, hiszen a zűrösre sikeredett életüket kellett valahogy a 4 barátnőnek helyre pofozni. Mégis Annát is és Dávidot is sikerült megszeretnem a történet során. 
Igazából ismét egy nagyon jó kis történetet kerekített Margó a sorozathoz, mindig mutat valami újat, miközben fenntartja az érdeklődést, és nem laposodik el a történet. A végén azért néztem egyet, de nagyon várok egy bizonyos befejezést, szóval remélem nem kell csalódnom benne:)
Aki még nem kezdte el a sorozatot és vágyik egy könnyű, nyári, frissítő olvasmányra, mindenképpen csak ajánlani tudom.

Értékelésem: 5/5

Oldalszám: 141
Kiadó: Aba Könyvkiadó
Kedvenc jelenet: Hogy megismerhettem jobban Izadórát
Kedvenc karakter: -
Legrosszabb jelenet: ilyen nem volt
Nem szimpatikus karakter: -

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster