Jaffa megjelenések

Itt a tavasz, nyílnak a virágok és nem tétlenkednek a kiadók sem.
A Jaffa Kiadó háza táján is nagy a sürgölődés, az utolsó simításokat végzik a hamarosan megjelenő könyveken.


Íme azon könyvek listája, amelyeket hamarosan megtalálhatunk a könyvesboltok polcain:

Feldmár András: Ébredések

Az Ébredések tehát az én credóm, ami szintén nem azért született, hogy a nézeteimet, a hitvallásomat a magadévá tedd, elhidd, másold vagy kövesd, hanem azért, hogy bátorítson és megerősítsen, hogy artikuláld, fogalmazd meg, mondd ki a saját credódat.
Amikor a gyerekek megtanulják, hogy mit szabad és mit nem szabad, hogy mit kell és mit nem kell tenniük, ezt a szülőktől, a tanároktól, a rokonságtól tanulják meg, explicit vagy implicit módon. Ez az a közeg, amelyben úszunk anélkül, hogy észrevennénk, hogy tulajdonképpen miben is vagyunk. Ez a helyi, provinciális, homogenizáló hipnózis a moralitás világa. De mindannyiunknak megvan a lehetőségünk arra, hogy felébredjünk, megvizsgáljuk a parancsolatokat, tilalmakat, muszájokat, és kialakítsuk saját individuális, a helyi moralitáson felül álló etikánkat. Más embereket csak arra lehet, arra szabad bátorítanunk, hogy ők is merjenek erre vállalkozni.
Megjelenés: 2012. 03. 26.



Bear Grylls: Istenek aranya

Bear Grylls első kalandregényében is hozza lélegzetelállító formáját! Az Istenek aranya a természet erőivel és csodáival való szembenézésről szól, ezúttal is az életben maradáshoz szükséges találékonyságé és a túlélsi technikáé a főszerep!
Beck Granger nagybátyjával, a híres antropológussal Kolumbiába érkezik, hogy részt vegyen El Dorado felkutatására induló expedíción. Kalandos útjuk során nem csupán a természettel, éhséggel és szomjúsággal kell megküzdeniük, de az őserdő indiánjaival is találkoznak. Beckről hamar kiderül, hogy a túlélő technikák avatt ismerője, és minden szorult helyzetből ki tudja rángatni barátait…
Megjelenés: 2012. 04. 06.



Soma Mamagésa: Tiszta szex

Soma Mamagésa legújabb kötetével példátlan bátorságú és őszinteségű könyvet vehet kezébe az olvasó! A szerző megdöbbentő merészséggel ír a szexualitásról saját tapasztalatai, saját szexuális története tükrében.
Gyógyító ez a könyv, gyógyítóbb, mint bármely szexualitásról szóló ismeretterjesztő írás, és a tanítás mellett felhőtlen szórakozást is ígér!

Megjelenés: 2012. 04. 17.



Jon Courtenay Grimwood: A száműzött angyal

Tovább bonyolódik a középkori Velence titkos történelme!
Miközben a bizánci és a német-római császár egymással hadakozik a városállam birtoklásáért, Velence sorsa három ember kezében van.
A frissen lovaggá ütött Sir Tychóéban, a gazdag és elkényeztetett Lady Giuliettáéban, és egy kolduslányéban, aki a sírból tért vissza, és Sir Tychóhoz hasonlóan nem bírja a napfényt...


Megjelenés: 2012. 04. 06.



Dr. Tóth Csaba: Paleolit orvoslás

Dr. Tóth Csaba nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy az egészségügy, a betegellátás rendszerébe a gyógyítás új szemléletmódjával utat törjön.
Úgy tűnhet, magányos harcos ő, ám nem így van. Komoly szövetségeseket tudhat maga mögött, az evolúciós orvoslást, a paleolit gyógyítást és azokat a krónikus betegeket, akik nem hajlandók beletörődni a jelenleg működő gyakorlat alapján megpecsételt sorsukba.
Dr. Tóth Csaba gondolkodva gyógyító orvos, munkájában hű marad ahhoz az ősi elvhez, miszerint a beteg java a legfőbb törvény.
Megjelenés: 2012. 04. 11.




Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

A világ szinte minden országában hihetetlen népszerűségnek örvendő Harlan Coben legújabb krimije rémisztően valóságos: az okostelefonok, a Facebook és a Google világa mindnyájunk számára ismerős, de félő, hogy aki elolvassa ezt a könyvet, az soha többé nem tud ugyanolyan szemmel nézni rájuk!

Megjelenés: 2012. 03. 19.


Ezen nemsokára megjelenő, illetve a nemrég megjelent könyvek közül különösen Bear Grylls és Jon Courtenay Grimwood könyve érdekel. 
Bear előző könyvéről A vadon törvényeiről már olvashattatok nálam. 
Grimwood könyve a Pusztító angyal, amely A bérgyilkosok trilógia első kötete elnyerte nálam 2011 legjobb olvasott könyve címet. 
A Bűnösnek nyilvánítva is érdekesen hangzik, mindenképp felfigyeltem rá, és még az is lehet, hogy majd egyszer egy könyvvásárlás alkalmával nem tudok ellenállni neki és bekerül a kosaramba.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster