Darren Shan: Rémségek cirkusza

Ha túl elfogult lennék Darren Shan iránt, akkor az azért van, mert nagyon imádom:)))

A történet:

Darren egy átlagos tizennégy éves fiú. Suliba jár, jól focizik, sok barátja van, szerető családja. Idilli élete egy szórólap felbukkanása után változik meg. Ugyanis a városba érkezik a Rémségek cirkusza. Mindenki nagyon kíváncsi lesz, azonban lévén, hogy illegális dologról van szó, csak szünetekben összebújva, suttogva tudja beszélgetni róla a barátaival. A cirkuszban mutáns emberek lépnek fel, mutogatják különleges képességeiket. Darren és barátja, Steve nem tud ellenállni a kísértésnek és titokban elmennek egy előadásra. A fellépők között van Mr. Crepsley a vámpír és a veszélyes pókja Madame Octa. Darren az előadás után ellopja a pókot. A bonyodalmak itt kezdődnek...

A szereplők:

Darren nagy kedvencem. Egy kis éretlen kisfiú aki nagynak akarja mutatni magát, ezért belemegy veszélyes dolgokba is. Nagy hülyeségeket tud csinálni, egyszerűen meggondolatlan. Azonban amikor igazán bajba van, helyén van az esze. Belátja, hogy hibázott és próbálja helyre tenni a dolgokat: akár úgy is, hogy ezzel magának okoz kellemetlenséget - de még milyent:)
Nagyon tetszik ahogy küzd saját maga, Mr. Crepsley és a vámpírság ellen. 

Mr Crepsley sokáig nem volt szimpatikus, de ahogy egyre tovább haladtam a történetben, egyre jobban megkedveltem. Valljuk be, elég sajátságos humora van:) Lát valamit Darrenben, ami miatt maga mellé fogadja (vagy kényszeríti). Mindenesetre kellemes csalódás a kezdeti szerepéhez képest.

Steve az első perctől nem szimpatikus, de az író így is akarja beállítani. Valahogy itt is Darren a kis vak, aki nem látja a figyelmeztető jeleket.

A véleményem:

Lévén, hogy kedvenc sorozatom, semmi rosszat nem tudok mondani róla.
Olvastatja magát, izgalmas, annyira gördülékeny, de közben meghökkentő. Mindig történik valami, ami miatt meg lehet lepődni:) 
A cirkusz ötlete zseniális, a kedvenc részeim közé tartozott az előadás maga, és a Madame Octás részek.
Megnéztem a filmet is, ami egy kicsit belezavart, mert eléggé eltér a könyvtől. Bár jó a film, a szereplőleosztással nem vagyok megelégedve. Mindenesetre egyszer mindenki nézze meg, mert egyébként izgalmas és sokkal viccesebb, mint a könyv:) Jó kis jelenetek vannak benne:)

Értékelés: 5/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster