Darren Shan: A vérszipoly

Darren Shan Vámpír könyvek sorozatának 3. része.

A történet:

Darren, Mr. Crepsley és Evra elhagyják a Rémségek cirkuszát és útnak indulnak egy város felé. Egyik fiú se tudja, hogy miért jöttek ide és hogy meddig maradnak. Mr. Crepsley nagyon keveset van velük, legtöbbször nem is találkoznak vele, se éjjel, se hajnalban. Így a két fiú együtt járja a várost, barátkoznak, vásárolnak, élményeket gyűjtenek. De Mr. Crepsley egyre furcsábban viselkedik. Amikor a híradóból értesülnek, hogy 6 holttestet találtak a városban és egyikben se volt egy csepp vér sem, gyanújuk rögtön rá vetődik. Vajon ez áll a rejtélyes kimaradások mögött? Innentől kezdve éjjeleken át követik, figyelik minden mozzanatát addig, amíg nem találkoznak az igazi veszéllyel, ami egy vérszipoly személyében tör rájuk.

A szereplők:

Annyira bírom Darren észjárását, annak ellenére, hogy egy csomó butaságot elhisz és hibás következtetésekre jut.:) Ketten Evrával nagyon jó csapatot alkotnak. Nem is bántam, hogy Mr. Crepsley-nek nem jutott túl sok szerep a történet elején. 
Darren szerelmes lesz, ami azért is vicces mert a csaj annyira idegesítő. De mint azt megszokhattuk hősiesen kiáll a barátaiért és megküzd a gonosszal, még akkor is ha az egy titokzatos, őrült vérszipolyt jelent. 

A vérszipoly, Murlough még Debbie-nél a barátnőnél is idegesítőbb. Jaj néha meg annyira gyerekes és hihetetlen, hogy beveszi mindazt, amit Darren mond neki. De hát ez a dolga egy őrültnek nem?

A véleményem:

Szokás szerint zseniális. A történet nagyon ötletes, izgalmas. Mr. Crepsley-nek megismerhetjük az érzelmesebb oldalát is. 
Amikor először olvastam határozottan félelmetesebbnek gondoltam, most nem tartottam annak. Inkább viccesnek és eseménydúsnak.
Az biztos, hogy hozza a színvonalat és továbbra is nagy kedvencem a sorozat.

Értékelés: 5/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster