Darren Shan: A vámpír inasa

Nem csak, hogy hozta a Rémségek cirkusza színvonalát, de felül is múlta. 
Üdvözlök mindenkit újra Darren Shan világában!

A történet:

Darren és Mr. Crepsley csatlakoznak a Rémségek cirkuszához. Ezer teendő akad, így Darren sosem unatkozik. Nappal segít barátjának Evrának és minden egyéb, a cirkusz körüli teendőben részt vesz, éjjelente pedig Mr. Crepsley-től tanulja a vámpírság csínját-bínját. Idő közben megismerkednek egy helybeli fiúval Sam-mel is, akivel barátságot kötnek. Megjelenik Mr Tiny, a titokzatos férfi, akitől mindenki retteg, és hozza magával a kis csuklyás törpéit, akik személy szerint nagy kedvenceim (főleg a filmben).
Mr Tiny felbukkanása felkavarja a tábor életét, Darren életét pedig Sam, de leginkább R. V. teszi kockára.

A szereplők:

Darren továbbra is eléggé felelőtlen. Néha azért mérges vagyok rá, mert annyira nyilvánvaló, hogy hülyeséget csinál és következményei lesznek és mégis megteszi. De továbbra is hősies és kiáll a barátaiért. Küzd a vér iránti undorával, de ezzel a saját életét is kockára teszi.

Mr. Crepsley nem kap annyi szerepet, mint az előző kötetben. Persze ott van, meg egyengeti Darren útját, de leginkább teszi a saját dolgát. Azt viszont sajnálom, hogy Madame Octa nagyon kevés szerepet kapott.

Sam eleinte borzasztóan idegesített, később pedig már azért nem, mert kevés volt a szemtől-szembe párbeszéd:))) Ennek ellenére sajnáltam ami  történt vele.

R. V. az első pillanattól nem szimpatikus, úúúgy tudtam, hogy miatta lesznek balhék.

A véleményem:

Érdekes, izgalmas, letehetetlen, olvastatja magát. 
Egy szuszra ki tudnám olvasni, egy percet sem unatkoztam közben:)
Helyenként félelmetes, és váratlan fordulatokkal teli. 
Nagy örömömre a cselekmény a cirkuszban játszódik, ami az első rész óta nagy kedvencem. 
A vége kifejezetten izgalmas, volt olyan oldal, ahol csak minden második sort olvastam el, hogy minél előbb megtudjam, hogy mi lesz a befejezés:)
Várom a folytatást!

Értékelés: 5/5

4 megjegyzés:

Lanatie írta...

Sosem érdekeltek kifejezetten a vámpírok, így a Darren Shan kötetek se igazán. Már a gimiben is a legtöbb könyvmolynak közös témája volt az író és könyvei, én meg valahogy mindig egyedül maradtam az Oroszlánhűség, Mesélő Lány és hasonló olvasmányaimmal. Ez most csak annyiban változott, hogy időnként azért találok olyan embereket, főleg a molyon, akik olvassák az általam kedvelt könyveket, de valahogy a vámpírok, vérfarkasok és zombik továbbra se illenek az érdeklődési körömbe.

lena91 írta...

Az elején én is küzdöttem minden új ellen. Küzdöttem a Harry Potter ellen is, később pedig az Alkonyat és minden más felkapott sorozat ellen. (Amúgy ez azt hiszem most sincs máshogy, hiszen most is küzdök egy kicsit pl az Éhezők viadala ellen.) Ezt nem tudnám mással magyarázni, minthogy az életem más területén is küzdök az új dolgok ellen, hiszen jobban szeretem a megszokott, biztonságot adó dolgokat.
Aztán általában ha ennek ellenére mégis nekiállok a könyveknek, már pedig a Hp-nek és az Alkonyatnak is nekiálltam, mindig elvarázsolnak és utána már nem is értem, hogy miért tiltakoztam. Teljesen megértem, ha nem vonzz a természetfeletti lények világa. Én már nagyon sok ilyen könyvet olvastam és szeretem is őket, de nálam is van egy határ, ahol már nem tudom befogadni azt a sok hülyeséget, amivé váltak ezek a lények, ahogy megjelennek újabb és újabb ezekkel foglalkozó könyvek.

Lanatie írta...

Nekem igazából nincs bajom az új és felkapott dolgokkal, se a természetfeletti lényekkel. A sárkányokat, tündéreket, varázslókat és boszorkányokat szeretem, csak a vámpírok, zombik és vérfarkasok nem érdekelnek. :)

lena91 írta...

A sárkányokat én is, tündéreket is, varázslókat is.
Amit nem nagyon szeretnék közelebbről megismerni, az egyértelműen a zombi, aztán a sellők, meg az egyéb ilyen kevert vagy tudom is én milyen lények.

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster