Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Darren Shan Vámpír könyvek sorozatának 4. része.

A történet:

6 évet ugrunk a történetben. Darren 8 évet öregedett a félvámpírrá válása óta, azonban a teste valójában csak másfél évet. Nagyon bántja ez a helyzet, főleg azért mert legjobb barátja Evra mindeközben felnőtt férfivá cseperedett. De nem ér rá ezzel foglalkozni ugyanis indulnak Mr. Crepsely-vel a Vámpírok Hegyébe a Vámpírtanács elé.
Az út hosszú és viszontagságos. Gyalog, cipő és mindenféle felszerelés nélkül kell megtenni az utat. Útközben találkoznak egy barátságos farkas családdal és Gavner Purl vámpírtábornokkal, így együtt folytatják az utat. Titokzatos vámpírgyilkosság és egy halott vérszipoly nyomaival találkoznak az útjuk során. Azonban nem érnek rá velük foglalkozni, hiszen vár a Vámpírtanács.
Darren hamar megszokja a Vámpírok Hegyében a mindennapokat, megismerkedik sok vámpírral. Azonban azt senki se tudja hogy a Vámpírhercegek mit fognak ahhoz szólni, hogy Darren ilyen fiatalon lett vámpír, ugyanis a törvények ezt tiltják.

A véleményem:

Darren soha nem tanul a hibáiból. Erre jó példa az Arrával való találkozás és vakmerő viselkedése. 
De nem baj, így szeretjük. További kedvenc szereplőm Harkat a törpe népség egyik tagja akiről kiderül, hogy tud beszélni és súlyos üzenet átadója. 
Maga az út a Vámpírok Hegye felé nagyon izgalmas volt, sok-sok történéssel és váratlan fordulattal. Olvastatja magát, és  úgy fejeződik be, hogy az ember már alig várja, hogy a következő kötetet a kezébe vegye. Egyre többet tudunk meg a vámpírok és vérszipolyok világáról és képbe kerül egy titokzatos kő, a Vérkő is. Ennek még nagy jelentősége lesz a folytatás szempontjából.
Egyébként élveztem, kellemes kikapcsolódást nyújtott.

Értékelés: 5/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster