Cor Leonis újdonságok

Kereken a 100. bejegyzésem ez a mostani. Így a szokásos könyvkritikák helyett egy kis könyvmegjelenésről, könyvújdonságokról írok.

A Cor Leonis kiadó neve szerintem már azok számára is ismerősen cseng, akik korábban nem figyeltek fel rá. Arról, hogy a Tündérkrónikákat ők folytatják szerintem már az egész ország tud és örül velem együtt.
Hamarosan megjelenő könyveikről szeretnék egy kis összeállítást írni.

MEGJELENT: 

1. Syd Field: Forgatókönyvírók kézikönyve -  A sikeres forgatókönyvírás gyakorlati lépései

"A sikeres forgatókönyvírás gyakorlati lépései. Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait...
Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait, meglátásait, anekdotáit. A Forgatókönyvírók kézikönyve sok-sok hasznos példával illusztrálva mutatja be, hogyan zajlik a műhelymunka Syd Field világhírű workshopjain. A Forgatókönyvírók kézikönyvé-ből kiderül, hogy milyen a jó ötlet, milyen a profi szerkezet, megtudhatod, hogyan keltsd életre a karaktereket, hogyan írj párbeszédet, vagyis hogyan dolgozd fel ötletedet sikeres, profi forgatókönyvvé. Akár kezdő vagy, akár profi, ha követed Field tanácsait, végül a kezedben lesz egy kész, eladható forgatókönyv!"

Ára: 3990 Ft

A szerzőnek a kiadónál megjelent kötetei:


  • Forgatókönyv - A forgatókönyvírás alapjai
  • Forgatókönyvírók kézikönyve
  • Forgatókönyvírók munkafüzete




HAMAROSAN: 
(Már csak egy picit kell várni rájuk:)

2. Nevada Barr: Ördögkatlan

"Nevada Barr Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját.
Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét…"

Ára: 2990 Ft

Hivatalos megjelenés: 2012. szeptember 1.
Valószínűleg pár napot késni fog a megjelenés, így szeptember 10.-ére várható.

A szerző egy korábbi kötetéről, a 13 1/2-ről írtam én is, itt elolvashatjátok. 

3. Karen Marie Moning: Új nap virrad


"A nagy sikerű Tündérkrónikák 5. része. Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak "rózsaszín" közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már nem elég, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit önnön hibájából elvesztett. Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és el sem ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár. Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történt valójában V’Lane-nel? És egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb: maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?"

Ára: 3490 Ft

Megjelenik: 2012. szeptember 17

A Tündérkrónikák sorozatot a 4. résztől kezdve vette át a kiadó, kritikámat itt olvashatjátok. 

A 3 könyv most egy nagyon jó akció keretében egyben megrendelhető. 


4. Egy kis ráadás: Nemtudomka csodálatos kalandjai és az Éves horoszkóp 2013 is megjelenik hamarosan. Pontos információk később várhatók. Valamint egy új szerző kerül a kiadó palettájára Alaya Dawn Johnson személyében, akit még nagy titokzatoskodás vesz körül:)

A kiadóval legközelebb személyesen Zsidó Nyári Fesztivál keretében találkozhattok szeptember 2-án, ha ellátogattok standjukhoz a Gozsdu udvarba, a Goubába, ahol MINDEN kötetre 25% kedvezmény biztosít a kiadó.

Várhatóan szeptembertől indul a webshop is, szóval érdemes lesz követni a kiadót az elkövetkezendő hónapokban.
Ezt megtehetitek a FB oldalukon, ahol sok újdonságot és érdekességet is találhattok a könyvekkel, kiadásokkal kapcsolatban.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster