Kérdezős blogger díj

Végül én is megkaptam a Kérdezős blogger díjat, amit köszönök szépen Rebel-nek.

Játékszabályok:

Mindenkinek 11 dolgot kell mondania magáról
    A jelölő mindegyik kérdésére válaszolni kell
    11 kérdést kell feltenni a jelölteknek
    11 embert meg kell jelölni és linkelni
    Nincs visszaadás/visszajelölés


A kapott 11 kérdés és a válaszaim:


1. Vannak könyves heppjeid? (pl. nem szereted a gerinctöréses könyveket, szamárfület, stb.)

De vannak ám:)) Én minden apró hibáért "ölök". A könyvem nem lehet szamárfüles, koszos, pláne nem betörött, főleg a gerincén. Nem engedem kihajtani teljesen a könyvet ha valaki más olvassa, nehogy betörjön. ÚÚ én nagyon ideges vagyok arra, ha a könyveimet bárki is "bántani" akarja. De ha látom pl buszon hogy más hogy hajtogatja a könyveit, hát az szinte nekem fáj.
Ezekből akkor se engedek, ha egy kicsi mániákusnak tűnök:)

2. Könyvtári könyveket vagy inkább saját könyveket olvasol többet?
Bevallom őszintén még ha egyedül is vagyok a világ olvasó emberei között, de én még sosem olvastam könyvtári könyvet. (Kivétel ezalól az iskolai tankönyv) Én nem iratkoztam be még sose könyvtárba (kivétel a főiskola könyvtára - de a tankönyvektől most eltekintenék), az is csak nemrégen tudtam meg, hogy hol van a városi könyvtárunk. Úgy vagyok vele, hogy ha egy könyv jó akkor muszáj hogy meglegyen otthon, úgyhogy inkább megveszem "feleslegesen", hiszen ha rájövök hogy mégse tetszik akkor eladom vagy elcserélem. Bosszantó dolog ha olvastam mondjuk egy kölcsönkönyvet és nagyon tetszik és nincs meg nekem saját példányban.

3. Ha lehetne egy könyvtárszobád milyen lenne?
Álmom egy könyvtárszoba, ha lesz rá pénzem és lehetőségem a leendő házamban csináltatok egyet. Földtől plafonig érő könyvespolcokat szeretnék mind a négy falra. Középen egy hatalmas kanapét, foteleket, asztalt, egy papasan-t, csomó lámpát nem csak középre hanem a polcok közé a falra is. A könyveimet pedig ABC és nyelv szerint elrendezve (mert tervezem, hogy mire ez megvalósul addigra már szép kis német nyelvű könyvgyűjteményem lesz - a magyar mellett természetesen). Minden szabadidőmben ott fogok olvasni meg takarítani:)

4. A családodban/baráti körben te vagy a legnagyobb könyvmoly?
A családomban csak én olvasok, szóval igen. Anya és apa fiatalkorukban olvastak, van is egy kisebb gyűjteményük, de közel se akkora mint amekkora jelenleg nekem. Tesóm sosem olvasott, nagy ritkán 1-1 könyvet. Eleinte örültek hogy olvasok, most már az agyukra megy, hogy minden pénzemet könyvre költöm:)

5. Próbálsz rávenni embereket a környezetedben az olvasásra?
Egyáltalán nem. Sőt egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány ember tudja a környezetemben, hogy szeretek olvasni. Nem titkolom, nem szégyenlem nehogy azt higgye bárki is, egyszerűen csak nem kerül szóba a téma, én meg magamtól nem mondom.

6. Ha éppen nem olvasol, akkor mivel töltöd a szabadidődet?
Kedvesemmel vagyok. A szabadidőm 99%-ában. Ha épp mégsem és nem vagyok suliba akkor Sims2-zök. Ez az egyetlen olyan számítógépes játék, ami hosszabb időn keresztül is leköt.
Minden más dolgot (sport, vásárlás, séta vagy csak a semmittevés) a Drágámmal együtt csinálok.

7. Ha könyvet vásárolsz, akkor befolyásolnak a molyos/blogos ajánlások, jó kritikák?/Vagy inkább beleolvasol a könyvesboltban esetleg a könyvtárban az adott könyvbe?
Nálam egy könyv után érdeklődés mindenképp a molyon kezdődik. Megnézem az értékeléseket, elolvasgatom a hozzá kapcsolódó blogbejegyzéseket, összehasonlítom hogy az általam ismert molyok/bloggerek véleménye mennyire eltérő. Aztán ha az összhatás pozitív akkor beszerzem a könyvet. Vannak spontán könyvvásárlásaim is, de jellemzőbb, hogy utánajárok a könyvnek részletesebben.

8. Volt már, hogy csak a jó cím/borító miatt vettél meg egy könyvet? Ha igen, mellé fogtál vele, vagy nem?
A Gyűrűk Ura tipikus ilyen volt. Megőrültem a gyönyörű keménytáblás kiadásáért. Megkaptam de elolvasni már nem bírtam. Azt hiszem ez volt a legnagyobb csalódásom. Valami szörnyű rossz az a könyv:)
Mostanában már nem járok így, mert mint az előbb írtam utánanézek minden könyvnek.

9. Azok a könyvek amik mégsem nyerik el a tetszésedet, eladásra vagy cserére kerülnek inkább?/Vagy esetleg megtartod őket, akkor is, ha tudod, hogy lehet, hogy sosem nyitod ki még egyszer?
Leginkább cserére. Nem vagyok szívbajos ha a könyveim elcseréléséről van szó. Néha ugyan sajnálgatom utólag őket, de nem csinálok belőle akkora problémát. Akkora már a kívánságlistám, hogy ha minden könyvet előbb-utóbb beszerzek akkor tényleg kell egy könyvtárszoba, szóval feleslegesen nem tartogatom őket.

10. Melyik könyvszereplő bőrébe bújnál bele, és miért?
Valami nagypofájú, tökös, női főszereplő bőrébe. Aki visszaszól mindenkinek, mindenkit megleckéztet, akiről senki se hiszi el, hogy mikre képes. Erős, bátor, kitartó, és minden helyzetet a legjobb módon old meg.
Hogy miért? Mert az életben nem ilyen vagyok:) Nem vagyok nagypofájú, és ha valakinek valamit nagyon be akarok bizonyítani általában az ellenkezője bizonyosodik be:)

11. Ha könyvet írnál, mintáznál magadról egy szereplőt?
Kezdeném azzal, hogy nem írnék könyvet mert nincs hozzá se tehetségem, se kitartásom, se lelkierőm, se kreativitásom se semmi egyéb tulajdonságom amiből tudnék egy könyvet írni. 
Nem magamról mintáznék hanem más könyvek kedvenc karaktereiből csinálnék egy egyveleget. Mondjuk egy nagypofájú, erős, önbizalommal teli nőt, aki ugyan néha pofára esik (mert az olyan vicces), de méltósággal fel tud belőle állni. Aki ha találkozik egy nála erősebb karakterrel, akkor hagyja magát tanítani és hajlandó is tanulni mástól, mivel nincs elszállva magától. (Általában az ilyen karakterek el vannak szállva maguktól)

Az én 11 kérdésem:

1. Vannak előítéleteid bizonyos könyvekkel kapcsolatban? (pl egy szerző könyveire irányultan vagy egy bizonyos karaktertípussal kapcsolatban)
2. Van olyan könyves műfaj amit még nem olvastál és soha nem is akarsz olvasni?
3. Gyerekkorod óta szeretsz olvasni vagy a későbbiek során szerettél meg olvasni? Ha igen kinek/minek a hatására?
4. Sorozat vagy egyrészes könyv? Inkább a több részes sorozatokat választod vagy azokat a könyveket, amiknek nincs folytatása?
5. E-book vagy nyomtatott? Szoktál e-book-ban olvasni vagy inkább jobb a papír alap?
6. Van olyan karaktertípus amit nagyon utálsz? Milyen az?
7. Ha egy könyvet elkezdesz akkor is végigolvasod ha nagyon nem tetszik?
8. Van olyan könyv ami sokáig nem volt szimpatikus, nem is érdekelt de valami miatt mégis elolvastad később és utána a kedvenced lett?
9. Ha van/lesz gyereked törekedsz/törekedni fogsz arra, hogy ő is megszeresse az olvasást?
10. Ki az az író akivel a legszívesebben elbeszélgetnél ha lehetőséged lenne rá?
11. Mit csinálsz legszívesebben olyankor, amikor nem olvasol?

11 dolog amit most megtudhatsz rólam:

1. Jobban szeretem a macskákat, mint a kutyákat. Ennek ellenére 2 kutyát szeretnék (egy Golden Retrievert vagy Berni pásztort és egy Németjuhászt) és egy macskafarmnyi cicát:)
2. 3 gyereket szeretnék és egy kertes házat hatalmas udvarral (hogy legyen hely a macsiknak és kutyuknak, no meg a gyerekeknek)
3. Az olvasás csak hobbi, nem tudnám elképzelni, hogy valami ezzel kapcsolatos munkám legyen.
4. Lassan már nagyobb örömet okoz a könyvek cserélgetése, begyűjtése, megvásárlása mint az olvasása.
5. Gyerekkoromban minden hülyeséget elhittem: a kenyér címkéjében, papírjában van a vitamin, a házak azért nem dőlnek össze, mert a villanyoszlophoz rögzített villanyvezetékek tartják őket stabilan.
6. Félek minden póktól és csúszómászótól (a legkisebb kukactól kezdve a gilisztán át, a kígyóig mindentől)
7. Szívesebben laknék egy kis eldugott faluban, mint egy nagy nyüzsgő városban.
8. Kedvenc színem a lila.
9. Közgazdásznak tanulok és könyvelő szeretnék lenni, ha ez nem jön össze akkor a B tervem az, hogy kozmetikus leszek.
10. Minden napomat előre eltervezek, minden tennivalót összegyűjtök hogy mikor mit akarok csinálni. Ha nem teszem meg ez egy nap akkor az egész napom csak eltelik úgy, hogy semmi nem jön össze amit terveztem.
11. Végletekig maximalista vagyok magammal szemben, sosem elég amit elértem mindig többet és többet várok el magamtól.

A 11 embert, akik szeretném ha válaszolnának a kérdéseimre a molyos figyeltjeim közül választottam ki. Mivel nem nagyon figyeltem eddig ezt a kérdezős játékot így nem tudom, hogy ki kapott már ilyen kérdéssort és ki nem. Aki kapott már nem muszáj válaszolnia, de én nagyon örülnék neki:)

Kedves

Ailey
bobo1019
dödölle
Hisztis_Manó
kellyolvas
Merielle
mosolytó
nicolekitti
Onamsik
picurka13
Rubintpikkely

kíváncsian várom a válaszaitokat:)

1 megjegyzés:

mosolytó írta...

http://mosolytolvas.freeblog.hu/archives/2012/08/04/Kerdezos_blogger_dij/
Kitöltöttem! :) Köszönöm a lehetőséget.
Egyébként ezzel a nap előre megtervezésével én is így vagyok. :D Csak néha az egész hetet tervezem meg... XD B tervem nekem is volt, sőt, C is arra az esetre, ha nem vettek volna fel MA-ra. :)
További szép napot! :)
Mosolytó

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster