Charlaine Harris: Inni és élni hagyni

Hát eljött az idő, hogy a legeslegjobb sorozatról írjak, ami valaha megjelent. Attól a másodperctől kezdve magával ragadott, ahogy először megpillantottam a borítót egy rejtvényújság nyereményjátékában. Nem nyertem, de ez csak megerősített abban, hogy márpedig nekem akkor is kell ez a könyv. Végül az első három kötetet egybe vettem meg. Elbújtam a szobámba egy hétre és csak olvastam, olvastam és olvastam. 

A történet: 

Sookie Stackhouse a pincérnő a főszereplő. Az ő életéről szól a történet. Egy nap betér a bárba egy vámpír. Sookie felfigyel rá, megmenti az életét, ezzel belebonyolódva egy olyan kapcsolatba, olyan világba, amiről elképzelése sincs a lánynak. Megismeri a vámpírok világát, a szerelmet egy néha oly idegen férfi mellett. A kapcsolatuk teszteli a lány kitartását, erejét, és bizony kihat az emberi kapcsolataira is. Vámpírokkal, alakváltókkal teli világban találja magát, ahol minden megtörténhet, és rájön, hogy bizony nem biztos hogy ő irányítja a sorsát, életét. 

A szereplők: 

Sookie nem csak egy buta szőke pincérnő. Sokan elítélik titkos képessége, és emiatti különcsége miatt. Megnyugvást talál Bill, a vámpír mellet. Azért küzd, hogy kapcsolatukat elfogadják. Nagyon tetszik a kitartása, a bátorsága. Igazi nő, aki ha kell kiáll magáért. Igaz, hogy néha egy kicsit túl szókimondó és előbb beszél, mint gondolkodik, de én még ezt is szeretem benne. Pont olyan mint mint mindannyian: ha valami fontos számunkra, azért küzdünk amíg az erőnk bírja. 

Bill a hűvös, intelligens szerető társ. Mellette talál megnyugvást a lány, de pont ő minden gond okozója is. Rájönnek, hogy nem is olyan könnyű egy két teljesen eltérő világban egyszerre élni. 

Eric egy vámpírbár tulajdonosa és Bill felettese. Itt még olyan nagy szerepe nincs, de a következő részekben rendesen belekavar a pár életébe. Nehéz eldönteni, hogy segít, vagy árt-e nekik, de mindenképpen meghatározza az életüket. 

Vélemény: 

Zseniális! Imádom! A mai világban játszódik, hiteles képpel, hiteles sztorival. A fantasy körítés csak ráadás. Nem megy el a hihetetlen irányába. Szinte elfogadja az ember, hogy a világában élnek más lények is, egymás mellett békében. A legjobb dolog, hogy ez a könyv sorozat a birtokomban van. Mindenkinek ajánlom. Ezt egyszer el kell olvasni. A filmsorozat változatát is nagyon szeretem, de nem szabad összehasonlítgatni őket. Aki ezt teszi, az csalódni fog. Nagyon sok mindent átírtak, de ez nem ment a film rovására. Külön-külön kell értelmezni és szeretni őket, és akkor teljes lesz ez a történet. Ha olvasom vagy nézem a sorozatot mindig valami jó történik velem. Ha rossz volt a napom felvidít, vagy csak kapok egy jó hírt valakitől. Azt hiszem ennél nem is kell több:) 

Értékelés: 5/5

1 megjegyzés:

Lanatie írta...

Pár órája olvastam egy másik párbajos naplót erről a könyvről. Érdekes, hogy annak ellenére, hogy mindkettőtöknek tetszett, mennyire más naplót írtatok, mennyire más mozzanatokat ragadtatok meg az egészből. Ezért jó ez a párbaj. :)

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster