Darren Shan: Démonmester

Darren Shan neve nem volt idegen számomra ezen könyv előtt sem. Így amikor megláttam kedvenc antikváriumom polcain a Démonmestert már tudtam, hogy jegyet váltok egy izgalmas, érdekfeszítő, félelmetes világba. A Vámpírvilág sorozat után nem volt kétségem afelől, hogy ezt a sorozat ugyanannyira magával ragad, mint "elődje". 

A történet: 

A könyv a 14 éves Grubbs-ról és az ő kalandjairól szól. Békésen él a családjával, szereti őket, még a nővérét is, bár olyanok mint a legtöbb testvérpár: mindig megviccelik egymást és veszekednek folyton-folyvást. Azonban egy gyilkosság tönkretesz mindent. A szüleit brutálisan meggyilkolják a démonok. Démonok? Senki nem hisz a fiúnak. Miután súlyos depresszióval kórházba kerül, hosszú hosszú hónapokat tölt ott, már már lassan ő is lemond az életéről. Ekkor azonban megismerkedik édesapja titokzatos testvérével Dervish-szel. Odaköltözik a férfihez a rémisztő régi kastélyba, és a kalandok itt kezdődnek csak igazán a fiatal fiú életében. Megismerkedik a félelmetes Démonmesterrel és feltárja a vérfarkasok titkát. 

A szereplők: 

Grubbs neve rettenetes. Ő se szereti, meg tudom érteni, hogy miért:) Bátor és vakmerő. Összeomlása után ugyan még ő maga se gondolta volna, hogy felgyógyul, de nehéz is meggyógyítani azt, aki látta, hogy a szüleit démonok tépik szét. Pont úgy viselkedik minden helyzetben, ahogy egy 14 éves fiútól elvárná az ember: kíváncsi, lelkes, bátor és bizony néha félős. A következtetései hol bejönnek hogy nem, mindenesetre nagyon lelkesen kutat a titkok után. 

Dervish a különc, a titokzatos. Már első pillanattól fogva tudni lehet, hogy titkol valamit, azonban hogy mit az rejtély marad a könyv végéig. Bátor és hősies, szembe mer nézni a legnagyobb félelmeivel. Grubbs-nak biztonságot nyújt, és lehetőséget az élete újrakezdéséhez. 

Vélemény: 

Zseniális, félelmetes, izgalmas, érdekes. Nem biztos hogy 14 éves koromban el mertem volna olvasni. Nagyon élethű, a borzalmakat hihetetlen átéléssel jeleníti meg. Le a kalapom Darren Shan előtt már sokadszorra. Az ő neve biztos út a sikerhez. Még a Vámpírvilág sorozatot és túlszárnyalja ez a sorozat. Alig várom a folytatásait. Egyetlen lapját se untam, sehol se vártam, hogy mikor lesz vége a jelenetnek. Sőt, inkább letenni is alig bírtam. Érdekes, ahogy az ifjúsági regényt vegyíti a horrorral. Ijesztő, félelmetes, de közben meg mégis megemészthető egy tizenévesnek. 

Értékelés: 5/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster