Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

Nagyon szeretem Anita Blake történetét, ha át ment pornóba, ha nem. Első meglepetés akkor ért, amikor megláttam, hogy két kötetes. Aztán volt ugyan a történetben, némi huza-vona, hiszti, nyafogás, időhúzás, talán néhol kihagyható jelenetek is, de összességében elvarázsolt. Mindig szívesen merülök bele Anita Blake világába.

 A történet:

 " Anita Blake-nek St. Louis-ból ezúttal az egészen távoli, 2600 kilométerre fekvő Las Vegasba kell repülnie szeretett vámpírjai és vérállatai mellől, hogy eleget tegyen egy meghívásnak. A szívélyes meghívó postán érkezett egy levágott fej képében, feladója a sorozatgyilkos vámpír: Vittorio. Melyik nő tudna ellenállni ilyen ajándéknak, pláne, ha szövetségi rendőrbíró? Anita nem is habozik, bár gyomra eléggé émelyeg a repülőúton, három kollégájával a Bűnös Város táncosait és rendőreit tizedelő vérszívó nyomába ered. Az ő nyomában viszont ott liheg Minden Sötétségek Anyja, valamint Belle Morte, vámpírerejének origója. S akkor még csak a jelentősebb ellenlábasokat említettük. A vértigris klán uralta kaszinóvárosban elszabadul a pokol, főleg miután Anita latba veti szerelmi és szexuális vonzerejét…"

A szereplők:

Nekem semmi bajom nem volt Anita szexuális jellegű jeleneteivel, meg azzal a ténnyel, hogy így táplálja az ardeur-t. A hisztijei és kiakadásai ellenben viccesek, annyira kemény, kitartó nőnek akarja mutatni magát, közbe pedig nagyon is vannak nőies, gyengédebb pillanatai. Ezzel semmi baj, sőt inkább érdekes látni az ellentétet e két különböző lénye között.

A vértigriseknek külön örülök. Nem nagyon vagyok oda a vérfarkas témáért, ellenben a vértigrises dolog igenis tetszik. Tetszett a hierarchiájuk, és eleve a megismert szokásaik. Szívesen olvasnék olyan könyveket, amiben végre a vértigrisek a főszereplők, és nem a farkasok.

Vélemény:

Néhol ugyan lassan haladtam vele, de ezt inkább a vizsgáimnak tudom be, mint Hamilton írói tehetségének. Úgy érzem vannak benne talán egy kissé elhanyagolható részek, ilyenek pl az oldalalakon át tartó telefonbeszélgetések. Maga a történet nagyon jó, izgalmas, érdekes, amint sikerült elfeledni a tanulást azonnal belemerültem és csak úgy fogytak a lapok. A vége és a befejezés kifejezetten tetszett. Én alapból szeretem ezt a sorozatot. Nem csalódtam most sem. Számomra nagyon érdekes rész volt, amikor Anita küzdött a két énjével: a rendőrbíróval, aki a munkájáért él, és a félig vámpír, belül szörnyekkel együtt élő különleges, cseppet sem emberi lánnyal. Egyszerre nem lehet megfelelni mindkettő szerepnek és ez pontosan látszott is. A két énje mindig zavarja egymást, és sosem tud csak az egyikre figyelni. Látszik, hogy nem mindig bír el ezzel a feladattal, ezzel a sorssal ami neki adatott. Érdekes nézni, ahogy annyira meg akar felelni másoknak és közben saját magát teszi tönkre a másik énje. Érdekes párhuzam és figyelemre méltó a két szerep közötti váltakozás. Izgalomban, meglepetésben, akcióban, erotikában nincs hiány. Köszönöm az Agave Kiadó nak ezt a gyönyörű borítójú könyvet:)

Értékelés: 4,5/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster