Pat Walsh: Crowfield átka

Pat Walsh könyvében egy végtelenül aranyos történettel ismerkedhetünk meg. A könyv elhiteti velünk, hogy újra gyerekek vagyunk, hogy léteznek angyalok, tündérek és mindenféle erdei lény, hogy a zord tél micsoda fenyegetést és félelmet rejthet magában...Szerettem ezt a mesét:) A könyvet úgy cseréltem és annyira örülök, hogy hozzám került. Bár inkább mese, mint ifjúsági regény, de nem az igazán kicsiknek szól, hanem azon gyerekeknek, akik szeretnek elmerülni a tündérek birodalmában, akik szeretnek egy kicsit kirepülni egy aranyos történet segítségével a mindennapi életükből. 

A történet: 

"1347 telén járunk. Will tizennégy éves, és a Crowfield-apátságban él szolgaként, miután az egész családja meghalt egy tűzvészben. Egy nap, miközben tűzifát gyűjt az erdőben, furcsa nyöszörgésre lesz figyelmes: egy csapdában addig soha nem látott, sérült jószágot talál, amit visszavisz az apátságba, hátha a hajlott hátú Csiga testvér tud segíteni az állatkán amiről aztán kiderül, hogy nem is állat, hanem hob, azaz a tündérfélék egy fajtája. Ám nem a hob az egyetlen látogató Crowfieldben. Néhány napon belül különös vendégek érkeznek a szörnyű titkot rejtegető Bone úr és nyomasztó megjelenésű szolgája, Shadlok személyében, akik busás ajándékok fejében határozatlan ideig és céllal az apátságban szándékoznak időzni Mindeközben Will fülébe jut a szóbeszéd, hogy a szerzetesek egyszer, régen egy halott angyalt találtak az erdőben. No de hogy létezik, hogy egy angyal csak úgy meghal? És ha mégis így van, hová temették? És miért éppen most kezd érdekelni valakit ez a régi történet? Megannyi izgalmas rejtély, ebben a középkori világban játszódó, hangulatos, gyönyörűen megírt regényben.

A szereplők: 

Will egy aranyos, jószívű tizenéves fiú. Kiskorát az apátságban töltötte, mivel a szülei meghaltak. Teszi a dolgát, nem kételkedik, nem lázad. Valóban betekinthetünk egy tizenéves fiú lelkébe, látjuk az érzéseit, a gondolatait. Okosan, felnőttesen gondolkodik és nagyon jó főszereplőt csinált belőle Walsh:) 

Walter testvér, azaz a hob nagyon tüneményes kis lény. Az egyik kedvencem. Aranyos, ahogy megijed dolgoktól és akkor elbújik. Segítő társa és egyben barátja is Willnek. A neve ugyan nem tetszik, de ennyi hiba lehet a dologban:) 

 Vélemény: 

Mikor nekikezdtem azt hittem, hogy úgy fogom érezni, hogy ez a könyv már nem nekem szól, hogy én már kinőttem belőle. Aztán belefelejtkeztem, és igen hamar megszoktam, hogy a nyelvezete egyszerű, gyerekkönyvről lévén szó ez nem is meglepő. A tájleírásai gyönyörűek, egyszerűen elhiteti az olvasóval, hogy ott áll az erdőbe és szinte hallja, látja a hangokat, amiket az írónő leír. Kifejezetten tetszett, hogy télen történnek az események, így a forró nyári kánikulában jó volt egy kis fogvacogtató hidegről olvasni. Őszinte barátságról, bajtársiasságról, kedvességről, szeretetről szól a könyv, egy felnőtt szívét is megmelengeti. Elhisszük, hogy tényleg ilyen a világ, hogy tényleg ennyire szeretetreméltó. Jó elmerülni ebben a világban. Nagyon szeretem a középkori történeteket, így kedvenc részem az apátság életének leírása. Izgalmas történet, nem unalmas, mindig tartogat meglepetéseket, az ijesztő jelenetek nagyon hatásosak, az ember szinte Will-el együtt fél és hátrasandít, hogy mi bújik meg a sötét sarokban. Gyerekként imádnám, és felnőtt fejjel is elvarázsolt. 

Értékelés: 4,5/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster