Natascha Kampusch: 3096 nap

Az egyik legnagyobb vágyam teljesült, amikor megláttam a postáim között ezt a kis fehér csomagot. Kibontva eme gyönyörűség kandikált ki belőle. Köszönöm egy Titkos Jótevőmnek:)) Nagyon, nagyon, nagyon szerettem volna ezt a könyvet...és most az enyém. Annyira jó, hogy azt elmondani se lehet. 

A történet: 

Natascha történetéről mindenki hallott már. Elrabolta és 8 évig fogva tartotta egy osztrák férfi. Ezalatt a rendőrség és a családja is teljesen lemondott a lányról. Már senki sem bízott benne, hogy életben van. A lány azonban erőn felül kitartott, és mindig megőrizve emberségét és kitartását, egyszer csak elszökött. Az ő rabságáról, érzéseiről, szétrombolt világáról szól ez az életrajzi könyv. 

Vélemény: 

Nagyon megható és bensőséges. Látni ennyi szenvedést és a remény piciny szikráját egy kisgyerek szemszögéből. A 9 éves kislány, akinek már egész kis korában fel kellett nőnie. Aki a fogságban jött rá, hogy mennyire szereti a szüleit, akikről azt hitte, hogy őt nem szeretik. Látni egy beteg férfi életét, ahogy a saját sikertelensége miatt tönkreteszi mások életét. Ahogy a maga módján szereti Nataschát és a lány is ragaszkodik hozzá. Hogy miért? Hogy ennyi fájdalom után miért? Mert mindkettőjüknek a másik jelenti az életet. Egy különleges helyzetben, egy kialakított életben csak egymásra vannak utalva. A férfi, aki azt akarja, hogy a lány csak az övé legyen, ő legyen a rabszolgája, az élete párja. És a lány, akinek a mindennapi betevő falatja ettől a férfitől függ. Nagyon durva és nyers ez a könyv. Nem tudom, hogy volt ereje végigcsinálni és aztán újra és újra feleleveníteni szabadulása után. Nekem ez a könyv nagyon sokat adott. Egyike azon könyveimnek, amik megváltoztatták a világszemléletemet, a gondolkodásomat. Ezt a könyvet mindenkinek el kéne olvasni, hogy mindenki lássa, hogy a tökéletes, megszervezett világunkban igen is vannak tökéletlenségek. Itt élnek közöttünk, és ki tudja, hogy mikor robbannak ki... 

Értékelés: 5/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster