J. R. Ward - Síron túli szerető

Ezt a könyvet Anonyma-tól kaptam, egy csere alkalmából. Ward Fekete Tőr Testvériségének 2. része. Amint tudtam nekiestem, és seperc alatt végeztem is vele. Jobban tetszett az előző résznél. 

A történet: 

Továbbra is a harcosok állnak a történet középpontjában. Most Rhage-en a sor. Ő egy szépfiú, akiért bomlanak a nők, mégis egy súlyos büntetést cipel magában. Ez ellen a lény ellen nem védheti meg senki, ő irányítja az életét, és bár igyekszik túllépni rajta, és ő maga irányítani az életét, ez nem mindig sikerül neki. Maryt a rákos beteg, egyszerű, gyenge nőt véletlenül pillantja meg, és ezzel megváltozik az egész élete. Most már nem csak magáért és a testvéreiért, hanem Mary-ért is küzdenie kell a lénnyel. A történet nem várt befejezéssel zárul, ezzel bebizonyítva, hogy amikor már minden remény elveszett, akkor is jön egy icipici segítség és sosem szabad feladni:) 

 A szereplők: 

Rhage karaktere az előző részben nem volt túl szimpatikus. Nőcsábász, aki csak eszközként tekint a nőkre. Természetesen ebben a részben fény derül ennek a miértjére és okára. Ahogy jobban megismerteti az írónő az alakját, egyre inkább szimpatikussá vált. A lény, ami az életét irányítja persze szab határokat neki, amik közül nem tud kiszabadulni. De bebizonyítja, hogy néha az is eredményre vezet, ha valaki beletörődik a sorsába, és megpróbálja kihozni belőle a maximumot. Mary-re úgy tekint, mint aki megváltoztatta az életét. Eddigi nyomorúságos sorsából ő rázta fel. Szerelmük egyszerű és pont attól szép, hogy elfogadják egymás gyengeségét. 

Mary súlyos beteg és ez a tény kering a történet körül. Sose lehet igazán boldog, mert nem tudja megmásítani a végzetét. A reményt már rég feladta, de amikor a szerelemért, a Szerelméért küzd, akkor bebizonyítja, hogy igen is erős. Megmenekülése csodával határos (amin nem kell csodálkozni, lévén, hogy fantasy könyvről van szó). 
 A történetben megjelenik John, a néma fiú és Bella, a vámpírlány is. Nekik később még fontos szerepük lesz. 

Vélemény: 

Alantasos részeket ismét nem szerettem. Itt még nagyobb az ellentét a sebezhető nő és az érzelem nélküli harcos között. Persze idővel minden sztereotípia összeomlik, és megváltoznak a viszonyok. Gyenge nőből erős, kitartó nő lesz, erős harcos pedig megmutatja, hogy igen is vannak érzései. A vége meglepett (természetesen pozitív értelemben), de ez pont így volt jó. Szeretem ebben a sorozatban, hogy a szerelem örök és megmásíthatatlan. Szerelem első látásra és örökre. Küzdenek egymásért, magukért és a boldogságért. Jó ilyent olvasni:) 

Értékelés: 4/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster